Talkoilemaan harjoituksiin?

Haluaisitko tulla talkoilemaan harjoituksiin tai kisoihin? Mitä erilaisia tehtäviä siellä on? Miten tehtäviin opastetaan? Onko henkilökuntaetuja?

Kaikki ovat tervetulleita ja kaikki opetetaan. Jokainen meistä on aloittanut nollasta, joten kynnys aloittaa on hyvin matala. Riittää että haluat talkoilla!

Kuva: Tiia Kaitala

Voit ottaa koirasi mukaan harjoituksiin, vaikka olisitkin toimihenkilönä muutaman tunnin. Yhdistä koiran treenaaminen ja tule samalla tutustumaan toiseen puoleen harrastusta.

Meillä talkoilijat saavat juoksuttaa omat koiransa ilmaiseksi. Talkoilijat saavat talkoolipun, jolla voi juoksuttaa koiransa ilmaiseksi haluamassaan lähdössä haluamaan päivänä (toki oman talkoovuoron loputtua/ennen sen alkamista). Juoda kahvia ja syödä pullan ilmaiseksi. Lisäksi kauden päätyttyä luhtilaukkaajat kutsuvat talkoilijat yhteiselle lounaalle sekä palkitsevat ahkerimmat.

Kuva: Tiia Kaitala

Sinun ei tarvitse omistaa vinttikoiraa tullaksesi mukaan toimintaan, kiinnostus lajia kohtaan on hyvä lähtökohta. Voit harrastaa viehejuoksua minkä tahansa rodun kanssa.

Tule mukaan puuhasteluun ja kysy rohkeasti mieltä askarruttavista asioista.

Harjaantuminen tehtäviin tapahtuu menemällä harjoituksissa kyseistä tehtävää hoitavan henkilön luo ja seuraamalla, keskustelemalla, tekemällä. Katsomalla YouTube-video kyseisestä tehtävästä ja osallistumalla kerhopäiviin.

Kuva: Tiia Kaitala

Kuinka toimihenkilöksi?

Kaikki alkaa omasta kiinnostuksesta.

Kun kipinä on syttymäisillään, ota yhteys meihin. Yhteyden saat sähköpostilla, soittamalla, kysymällä Luhtilaukkaajien ihmisiltä. Yksinkertaisin tapa on harjoituksissa ilmaista mielenkiinto kyseiseen tehtävään.

Ainoa osaaminen mitä tarvitset, on kiinnostus ja halu talkoilla. Jos sinulla on koira niin hieno, ja jos sattuu että se on vinttikoira, niin olet jo melkein maalissa. Mutta ilman koiraakin olet tervetullut, tärkeintä on että haluat puuhastella koirien kanssa.

Kuva: Tiia Kaitala

Kiinnostumisen jälkeen kannattaa tutustua tehtävään tai useampaan. Se käy parhaiten katsomalla youtube video toimesta ja tulemalla harjoituksiin puuhastelemaan, aluksi lisäkäsiksi ja kun kokemusta sekä osaamista karttuu niin tekemään. Jokaisen tehtävän kohdalla pohditaan mitä siinä pitää tehdä ja mitä osata.

Samalla pätevöität itsesi kerholle eri toimihenkilöhommiin. Tämä auttaa eteenpäin, jos kiinnostut toimimaan myös kilpailuissa tai suuntaat eteenpäin kohti tuomarin uraa.

Pätevöinti tarkoittaa, että tehtävään perehtymisen ja harjaantumisen jälkeen annetaan näyttö osaamisesta. Hienosti sanottu, mutta se tarkoittaa, että henkilö tekee tehtävässä tarvittavat puuhat itsenäisesti.

Kuva: Tiia Kaitala

Esittelyt

Pentti Örn, kunniajäsen sekä aktiivinen toimija harjoituksissa, kilpailuissa ja kulisseissa

Tassutellut radalla vuodesta 1976 alkaen ja tehnyt kaikkea.
Pystyy arvostelemaan koejuoksuja.


Noora Lehtiniemi, aktiivinen toimija somessa, harjoituksissa ja kulisseissa

Moikka, olen Noora ja olen kasvanut kissojen kanssa. Ensimmäisen koirani hankin tammikuussa 2018, joka oli jo vanhempi kodinvaihtaja ja rodultaan basenji. Kyseinen basenji ei suinkaan ollut vinttikoiralajeista kiinnostunut yksilö, vaan ajauduin lajin pariin vasta muutamaa vuotta myöhemmin ensimmäisen etnankoirani myötä keväällä 2020. Sen jälkeen onkin vedetty kutosvaihteella ja ehditty olemaan varsin monessa mukana. Radalla muhun voi törmätä sekä tiistaisin, että torstaisin ja oikeastaan myös muina päivinä kaikenlaisessa puuhassa. Lisäksi päivittelen nettisivuja ja facebookkia. Saa nykiä hihasta! :)

Tervetuloa osaksi Luhtilaukkaajien porukkaa!