Maastoharjoitukset

Kuva: Antti Ruotsalo

Maastoharjoitukset järjestetään tiistaisin Hyvinkään vinttikoiraradan vieressä olevalla koirakentällä ja ne on tarkoitettu juoksuoikeuden omaaville roduille sekä rhodesiankoirille. Kaikille roduille avoimista harjoituksista tiedotetaan erikseen.

Harjoitukset alkavat klo 18:00.

Harjoitukset on tarkoitettu viehevarmoille koirille. Mikäli koirasi on aloittelija tai pentu, on torstain pentu-/aloittelijoiden harjoitukset ovat oikea paikka tutustua lajiin.


HUOM! Kiimassa olevan nartun tuominen alueelle on kiellettyä!

Hinnasto
5 €/lähtö jäseneltä
15 €/lähtö ei jäseneltä

Ilmoittautuminen!

Harjoitusten kulku

Ole paikalla ajoissa. Maksa varaamasi lähtö lipunmyyntiin/buffettiin. Lipunmyynnistä voi myös kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä harjoituksista. Varaa hyvin aikaa koirasi lämmittelylle.

Vuoroja pyritään aika-ajoin kuuluttamaan, mutta useimmiten maastossa ollaan numerotaulun varassa; pyri tarkkailemaan lähtöjen kulkua ja huolehdi, että olet omalla vuorollasi lähtöpaikalla. Mikäli kuitenkin myöhästyt omalta vuoroltasi, käy kysymässä missä välissä voitte koirasi kanssa käydä juoksemassa.

Lähtöpaikka on koirakentän laidalla, huoltorakennuksen takana.

Lipunmyyjälle voi alustavasti mainita erityistoiveista (vain lyhyt pätkä, tms.), mutta tärkeintä on muistaa kertoa se lähettäjälle omalla vuorolla. Lähettäjä vie tiedon eteenpäin vieheenvetäjälle sekä muille toimihenkilöille. Lähettäjältä saat myös yksityiskohtaisempia neuvoja, seuraa siis annettuja ohjeita.

Kun koirasi on juossut, jäähdyttele koirasi hyvin. Muista myös ostaa buffasta kahvia ja pullaa sekä turise mukavia kanssaharrastajien kanssa.

Koejuoksut

Harjoituksissamme voi suorittaa koirajuoksun. Varmistathan etukäteen, että paikalle on tulossa tuomari ellet ole itse sopinut asiasta suoraan tuomarin kanssa. Toimita paperit suoraan kokeen arvioivalle tuomarille. Ilmoita myös lähettäjälle koejuoksusta.

Koejuoksusäännöt löytyvät Vinttikoirakokeiden säännöistä Liitteestä 6 (klikkaa tätä).