Rataharjoitukset

Kuva: Antti Ruotsalo

Rataharjoitukset järjestetään tiistaisin Hyvinkään vinttikoiraradalla ja ne on tarkoitettu juoksuoikeuden omaaville roduille sekä rhodesiankoirille. Kaikille roduille avoimista harjoituksista tiedotetaan erikseen.

Harjoitukset alkavat klo 18:00.

Harjoitukset on tarkoitettu koirille, joille ratajuoksu on jo tuttua. Mikäli koirasi on aloittelija tai pentu, on torstain pentu-/aloittelijoiden harjoitukset ovat oikea paikka tutustua lajiin.
HUOM! Kiimassa olevan nartun tuominen alueelle on kiellettyä!

Hinnasto

2 €/lähtö jäseneltä
5 €/lähtö ei jäseneltä

Ilmoittautuminen!

Harjoitusten kulku

Ole paikalla ajoissa. Maksa varaamasi lähtö lipunmyyntiin/buffettiin. Lipunmyynnistä voi myös kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä harjoituksista. Varaa hyvin aikaa koirasi lämmittelylle.

Vuorot pyritään kuuluttamaan, mutta voi olla että ollaan numerotaulun varassa; tarkkaile lähtöjen kulkua ja huolehdi, että olet omalla vuorollasi lähtöpaikalla. Mikäli kuitenkin myöhästyt omalta vuoroltasi, käy kysymässä missä välissä voitte koirasi kanssa käydä juoksemassa.
Yleensä lähdöt kulkevat seuraavassa järjestyksessä: Ensimmäiset 20 lähtöä 280m kopeilta, sitten 20 seuraavaa lähtöä 350m kopeilta ja 20 seuraavaa 480m kopeilta. Tämän jälkeen aloitetaan taas 280m kopeilta lähdöllä 21, jne. Järjestyksessä ja lähtöjen määrässä voi olla muutoksia harjoituksista riippuen.

Lipunmyyjälle tai ajanottoon voi alustavasti myös mainita erityistoiveista (pelkkä kaarre, takasuora, tms), mutta tärkeintä on muistaa kertoa se lähettäjälle omalla vuorolla. Lähettäjä vie tiedon eteenpäin vieheenvetäjälle sekä muille toimihenkilöille. Lähettäjältä saat myös yksityiskohtaisempia neuvoja, seuraa siis annettuja ohjeita.

Kun koirasi on juossut, jäähdyttele koirasi hyvin. Muista myös ostaa buffasta kahvia ja pullaa sekä turise mukavia kanssaharrastajien kanssa.

Ajanotto pyritään järjestämään kaikkiin harjoituksiin ja tulokset pyritään kuuluttamaan sekä julkaisemaan facebookissa.

Koejuoksut

Harjoituksissamme voi suorittaa koirajuoksun. Varmistathan etukäteen, että paikalle on tulossa tuomari ellet ole itse sopinut asiasta suoraan tuomarin kanssa. Toimita paperit ajanottorakennukseen tai suoraan kokeen arvioivalle tuomarille. Ilmoita myös lähettäjälle koejuoksusta.

Koejuoksusäännöt löytyvät Vinttikoirakokeiden säännöistä Liitteestä 6 (klikkaa tätä).